Meso Fillers: wat zijn het en hoe werken ze?

Meso fillers zijn een categorie van injectables die worden gebruikt om de huid op te vullen en rimpels te verminderen. Ze werken door het aanvullen van volume in specifieke gebieden van het gezicht, zoals de lippen, jukbeenderen, lachlijnen en de hals.

Er zijn verschillende soorten meso fillers beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. De meest voorkomende zijn hyaluronzuur fillers, zoals Juvederm, Restylane, Belotero, enz. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in ons lichaam die helpt bij het behoud van vocht en het geven van elasticiteit aan de huid. Wanneer het wordt geïnjecteerd in specifieke gebieden van het gezicht, helpt het om volume te geven en rimpels te verminderen.

Meso fillers worden geïnjecteerd door een gekwalificeerde professional, en de behandeling duurt meestal slechts een paar minuten. Er is geen hersteltijd nodig en de resultaten zijn direct zichtbaar.

Het is belangrijk om te weten dat meso fillers niet permanent zijn en meerdere behandelingen nodig kunnen zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Er zijn ook enige risico’s en bijwerkingen zoals zwelling, roodheid of infectie.

Het is belangrijk om een professioneel te raadplegen voor een gepersonaliseerd behandelingsplan en het bespreken van de risico’s en bijwerkingen, voor het kiezen van de juiste filler en de juiste plaats van injectie om het beste resultaat te behalen

In samenwerking met een professioneel, kunnen meso fillers een effectieve optie zijn voor degenen die op zoek zijn naar een non-chirurgische manier om hun huid te verbeteren en verjongen.